Whiih... ^w^
Kirjailija: Maria Eränen
Kirjan nimi: Ratsulomalla Ranskassa
Sivuja: 195
Arvosana: 8½
Takakansi:
"Bretagnessa keskellä vihreitä tammimetsiä on vanha kartano. Sen ympärillä on rehottava puisto,  puistossa villiruusuja ja vanha patsas, hevosenpää. Kerrotaan, että patsaan mallina olleen hevosen henki näyttäytyy niille, jotka ovat sydämeltään hevosihmisiä. Talon nimi on La Châtaigne, Kastanja.

Tästä alkaa vauhdikas ja romanttinen hevostarina, joka kertoo suomalaisen perheen isän, äidin ja viisitoistavuotiaiden kaksotyttöjen hullun ihanasta hankkeesta perustaa ratsumajatalo Ranskan maaseudulle.
Kielivaikeudet ja kommellukset kansainvälisten asukkaiden kanssa antavat riemastuttvia lukuhetkiä, mutta tärkein osa on hevosten ja ratsastuksen asiantuntevalla ja kiehtovalla kuvauksella. Huomaa, että kertoja Maria Eränen on "syntynyt hevosen selkään"."

Tämän blogin kuvaukseksi voisi vaihtaa "hyvien kirjojen esittelyjä", kun en koskaan laita tänne huonoja kirjoja. ^^ Tai sitten en vain keksi muuta sanottavaa, kuin "hyvä kirja, kannattaa lukee".

"Vain" 8½ arvosanaksi, koska tiedän sarjan muiden kirjojen olevan vielä parempia kuin tämä kyseinen, ensimmäinen osa. Kirjasta näkee, että kirjailija tietää hevosista, perusteluja en osaa kertoa.

Huonoja puolia:
---- (eli en muista enää ^^)

Hyviä puolia:
-Hyvä kerronta
-Mukavan nykyaikaisen tuntuinen (kirja vuodelta 1994), ei käytetä mitään ihme-sanoja, joita on käytetty viimeksi kaksisataa vuotta sitten
-Mielenkiintoiset henkilöt
-Erilaisia hahmoja, ei esim. kaikki muotia rakastavia ihQ D44 pissiksiä, jotka rakastavat hevosia