Tuli jo seuraavana päivänä uus kirja-arvostelu!

Kirjailija: Timo Parvela
Kirjan nimi: Sammon  vartijat 1-Tuliterä
Sivuja: 227
Arvosana: 9+
Takakansi:
"HUIMA SEIKKAILU ALKAA!
Väinämöisen ja Louhen taistelu Sammosta päättyi sen hajoamiseen. Osa paloista vaipui mereen, osan aallota kuljettivat rannoille, missä ne toivat vaurautta koko maapallolle. Hävinnyt Louhi palasi Pohjolaan, mutta vannoi vielä kostavansa kokemansa tappion.
Jo sukupolvien ajan Sammon vartijat ovat varjelleet ihme-esineen sirpaleita estääkseen Louhta kokoamasta sitä uudelleen. Mutta onko Pohjolan mahti taas vahvistumassa?
Ystävykset Ilmari ja Ahti saavat tietää olevansa Sammon vartijoiden perillisiä. Heidän isiensä kadottua kalareissulla on poikien vuoro astua näyttämölle. Apunaan Ilmarin neuvokas isosisko Anni, maaginen kannel sekä Väinämöisen miekka, Tuliterä, he lähtevät matkalle, josta riippuu koko maapallon kohtalo.

Huippusuositun Timo Parvelan uusi aluevaltaus osuu suoraan nuoren lukijakunnan sydämeen. Kiihkeän jännittävä Sammon vartijat -fantasiaseikkailusarja jatkaa tarinaa siitä mihin Kalevala jäi... huumoria unohtamatta!"

Tykkäsin lukea tätä kirjaa, vaikka lukunautintoa häritsi pikkuisen se, että tämä kirja katosi vähäksi aikaa kesken lukemisen. Lainasin tämän kirjan kirjastosta, koska sen kansi oli mielenkiintoisen näköinen. Sitten luin takakannen ja päätin lukea tämän. Kivaa olivat katkelmat Kalevalasta ja se, että kirja oli jännittävä, muttei liian. Luen varmasti jatko-osatkin! Arvosanaksi 9+ siksi, että oli hyvä ja jännittävä kirja, mutta välillä sekoituin Annissa ja kirjan yhdessä vaiheessa ilmestyvässä Ainossa nimien samanlaisuuden vuoksi.